Acne is de medische term voor jeugdpuistjes en is een van de meest voorkomende huid aandoening bij de mens. Bijna iedereen krijgt in zijn tienerjaren in meer of mindere mate last van acne. Er zijn zelfs mensen die op latere leeftijd nog steeds last van “jeugdpuistjes” hebben. Bij de één zijn het enkel puistjes, bij de ander is het een ernstigere vorm van Acne.
Vooral om psychologische redenen en om complicaties te vermijden zoals littekens is het van belang om snel in te grijpen bij acne.
Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Bij het ontstaan van de ontsteking spelen verschillende factoren een rol, hierbij kan men dan onder andere denken aan een verhoogde talgproductie, een verstopte en nauwe uitvoergang, de invloed van bacteriën in de talgklieren en de invloed van de mannelijke hormonen androgeen. Naast deze oorzaken zijn er nog uitwendige oorzaken die een rol kunnen spelen bij het ontstaan of verergeren van acne. 

Wat houd deze behandeling in?

Als je voor het eerst voor een acnebehandeling komt plannen we altijd als eerst een (gratis) intakegesprek in waarbij wij de beste behandeloptie voor je acneprobleem en wordt er een behandelplan opgesteld. Bij de acnebehandeling ligt de nadruk op de dieptereiniging van de huid waarbij de onzuiverheden worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt de Skin Appeal lijn van Louis Widmer gebruikt, welke speciaal ontwikkeld is voor de onzuivere, vette, acne huid. 

Stappen van behandeling:200 350 6 348 3 nl louis widmer skin appeal1. Reinigen van het gezicht
2. Eventueel epileren van de wenkbrauwen
3. Scrub + paar minuten stomen, waardoor de poriën open gaan staan
4. Onzuiverheden verwijderen
5. Masker
6. Verzorgende creme

 

Is deze behandeling geschikt voor mij?

Acne herken je aan puistjes en mee-eters. Soms ontstaan erg grote, rode, pijnlijke ontstekingen. Ook vaak tijdens de puberteit en de menopauze door de hormoonveranderingen. Om nog meer schade te voorkomen, is het belangrijk om op tijd en systematisch in te grijpen. Als je deze problemen hebt kun je een Acne gezichtsbehandeling bij ons in plannen. Handig om te weten: wanneer je aanvullend verzekerd bent, is er vaak een vergoedingsbedrag beschikbaar voor acnebehandelingen! Het verschilt per zorgverzekeraar of je een verwijsbrief van de huisarts nodig heeft. 

 

Na de behandeling

Om het behaalde resultaat in de salon te behouden, is het belangrijk om de geadviseerde huidverzorgingsproducten thuis te gebruiken. Als je erg last hebt van ontstekingen is het geadviseerd om tussen de 2-4 weken bij ons terug te komen, en is het minder erg maar heb je wel last van veel puistjes en mee-eters om de 4-6 weken. 

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.