Uw wenkbrauwen bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van uw gezicht. Ze weerspiegelen uw emotie, accentueren uw ogen en versterken uw blik. Soms hebben uw wenkbrauwen echter niet de vorm die bij uw gezicht past of heeft u helemaal geen wenkbrauwen meer. U kunt dan kiezen voor permanente make-up.

Alvorens een nieuwe wenkbrauwbehandeling wordt er eerst een intake gesprek afgenomen, gekeken naar de juiste vorm bij uw ogen en wordt er verdoving aangebracht. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos.

LET OP: Geef tijdens het ONLINE BOEKEN van uw gewenste

wenkbrauwen duidelijk aan om welke techniek het gaat.
Dit is erg belangrijk i.v.m. het inplannen van genoeg tijd.

Maak ook de keuze uit:

 • Of u al een bestaande permanente make-up klant bent bij ons en voor de jaarlijkse Touch-up komt.
 • Of u een nieuwe klant bent, waarbij nieuwe wenkbrauwen gezet moet worden.
 • Of u al de wenkbrauwen elders heeft gezet en deze bijgewerkt moet worden.

Hiervoor gelden verschillende tijden en verschillende prijzen.

U heeft de keuze uit twee verschillende wenkbrauwentechnieken

 • 3D Hairstroke wenkbrauwen

Deze Hairstroke techniek is een totaal nieuwe techniek op het gebied van permanente make-up. Er worden kleine “streepjes” die er net als uw eigen haartjes uitzien, tussen de bestaande haartjes van de wenkbrauwen gepigmenteerd. De wenkbrauwen krijgen hierdoor een vollere uitdrukking met een zeer natuurlijk effect. Doordat de haartjes op verschillende manieren worden nagebootst, krijgen de wenkbrauwen een schitterende driedimensionale uitstraling. Deze techniek is een echte eyecatcher.
Hieronder staan 2 voorbeelden met een foto voor- en één na de behandeling.

beauty instituut damsigt wenkbrauwen 3d hairstrokes

beauty instituutdamsigt wenkbrauwen 3d hairstrokes

beauty instituut damsigt wenkbrauwen 3d hairstrokes

beauty instituutdamsigt wenkbrauwen 3d hairstrokes

 • Ombre/Pixel techniek

Bij deze methode wordt de ondergrond van de wenkbrauw helemaal ingekleurd met een pigment in een kleur naar wens. Meestal is dat donkerder dan de eigen wenkbrauw. Nagebootst wordt alsof de wenkbrauwen met een potlood zijn ingekleurd. Maar omdat er over de pigmentatie vaak haartjes groeien wordt vaak aangeraden deze haartje af en toe te verven omdat ze de kleur van de ondergrond tegenhouden. Heeft u de wenkbrauwen bij een andere schoonheidssalon laten zetten, maar wilt u deze graag bij ons bijgewerkt hebben? Geen probleem! Voorafgaand bespreken we de mogelijkheden, het aantal benodigde behandelingen en de kosten hiervan.

Direct na de behandeling

De PMU is direct na de behandeling en gedurende de genezing een stuk donkerder en de kleur zal na 1 week 50-80 lichter worden. Gebruik na de genezingstijd altijd een hoge beschermingsfactor SPF 50 tegen de zon en onder de zonnebank, om zo vroegtijdig kleurverandering te voor komen.

Een pas aangebrachte PMU is te vergelijken met een schaafwondje. Deze heeft tijd nodig om te genezen. Gedurende de eerste dagen zullen er korstjes ontstaan en mogelijk kan het gebied gaan jeuken. Dit is normaal. Doordat niet alle korstjes tegelijk uitvallen kan er een soort gaten kaas ontstaan en zal het lijken of de PMU niet goed gepakt heeft. De kleur heeft een aantal weken nodig om zich te vormen in de huid.

Controle/nabehandeling

Na 4-6 weken na de eerste behandeling krijgt u een nabehandeling. (Dit geldt niet bij een Touch-up behandeling). Tijdens deze behandeling worden de niet gepakte stukjes pigment weer aangevuld. Mocht u om bepaalde redenen geen afspraak binnen twee maanden gemaakt hebben, vervalt deze bij inbegrepen nabehandeling. Indien u geen gebruik wilt maken van deze nabehandeling ontvangt u in geen enkel geval geld retour. Indien u ten opzichte van de eerste behandeling nu andere wensen heeft voor de vorm of kleur dan wordt per pigmentatie bekeken of dit onder de nabehandeling valt.

Opfrisbehandeling

Een permanente make-up behandeling verdwijnt geleidelijk uit de huid, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Het pigment wordt gedurende de tijd lichter, door uw eigen celdeling, die het pigment de huid uitduwt en door omgevingsinvloeden, zoals de zon en bepaalde cosmetica. Iedere huid is uniek en daarom zal het pigment bij de ene persoon sneller vervagen dan de ander.

Mocht u om bepaalde reden niet tevreden zijn met uw PMU, dan verzoeken wij u dit binnen 3 weken aan ons door te geven. Na deze periode vervalt uw eventuele extra kosteloze behandeling. Voor de PMU wenkbrauwen wordt geadviseerd binnen 1 jaar na de laatste behandeling een Touch-up te ondergaan. Indien u te lang wacht dan is het mogelijk dat de wenkbrauwen verkleuren (grijzig/roodachtig) of dat de pigmentatie zodanig vervaagd is, dat er meerdere behandelingen nodig zijn en de kosten van een nieuwprijs wordt berekend.

Nazorg Instructies

U heeft zojuist een permanente make-up behandeling ondergaan, wat nu?
Het is van groot belang dat u goed voor uw PMU zorgt om zo het gewenste resultaat te behalen. Wij verzoeken u deze nazorginstructies goed door te lezen en na te leven. De genezing tijd van een permanente make-up bedraagt gemiddeld 5 tot 7 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens deze genezing tijd absoluut noodzakelijk i.v.m. mogelijk infectiegevaar of littekenvorming.

Nazorginstructies 5 tot 7 dagen:

 • Raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan met uw handen.
 • Niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af.
 • Vermijd contact met (chloor) water, shampoo, zeep, cosmetica reinigingsmiddelen, scrub, fruitzuurpeelings, alcohol of sterilon.
 • Vermijd contact met zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden.
 • Draag geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up.
 • Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde plek.
 • Stel de behandelde plek niet bloot aan de zonnebank of langdurig zon.
 • Liever niet overmatig sporten (waardoor veel zweet vrijkomt) gedurende deze periode.
 • Indien gewenst 1 keer per dag dun Bepanthen crème aanbrengen met een wattenstokje.

Indien deze nazorgstructies niet volledig worden na geleefd, zijn de gevolgen daarvan niet voor aansprakelijkheid van de PMUspecialist.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.