(Laura is Vanaf 22 juli met zwangerschapsverlof))
Het aanbrengen van permanente make-up is meer dan een kunstje, het is een vak. Laura is ruim 8 jaar geleden bij ons in loondienst begonnen en werkt sinds 2019 op ZZP basis in Laura2ons instituut. Een professional tot in de puntjes op het gebied van Permanente Make-up. Zij is in het bezit van een erkend Allround Diploma van de Irma Hulscher Academie, heeft  diverse masterclasses gevolgd bij top PMU-specialisten uit binnen- en buitenland. Daarnaast is zij lid van de NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten) met een A-registratie, dat is de hoogste die je in Nederland kunt halen op het gebied van Permanente Make-up pigmentatie en zijn wij GGD goegekeurd als instituut. Daarmee voldoen wij aan alle hoge hygiënische eisen die het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan permanente make-up specialisten stelt.

Laura werkt met de hoogwaardige pigmenten van Perma Blend, Tina Davies, Irma Hulscher en NPM International. Deze zijn vegan, dierproefvrij, dermatologisch getest en bevatten geen schadelijke stoffen of metalen.

Wat is permanente make-up? 

Permanente make-up (ook wel PMU genoemd) is het aanbrengen van pigmenten in de huid. Permanente make-up lijkt op tatoeëren maar is zeker niet hetzelfde. Een tatoeage wordt Wenkbrauwen tekenenin het onderhuids bindweefsel gezet en dat is dus diep en hierdoor permanent. Permanente make-up wordt met een flinterdunne naald bijna geheel pijnloos veel oppervlakkiger, namelijk onder de opperhuid ingezet. Deze pigmentatie wordt hierdoor niet echt permanent, maar semi-permanent. Door bijvoorbeeld UV-licht en vernieuwen van de huid zal de pigmentatie vervagen. We adviseren dan een Touch-up behandeling om de kleuren en de vorm zo mooi mogelijk te houden. 
Bij Beauty Instituut Damsigt maak je altijd eerst een afspraak voor een intakegesprek. Wanneer je kiest om tot behandelen over te gaan betaal je 1 vast bedrag voor 2 á 3 behandelingen. Twee behandelingen om de permanente make-up te plaatsen en indien nodig zien we je nog een derde keer terug om de na-foto's te maken of om de laatste puntjes op de i te zetten. Wij willen dat iedereen tevreden de deur uit loopt zonder dat er dan nog extra betaalt moet worden. De kosten van het intakegesprek worden als korting van het totaalbedrag afgehaald. Uiteraard gelden deze drie behandelingen uitsluitend als jij je goed aan alle nazorginstructies houdt en zien wij dat de meeste mensen met twee behandelingen klaar zijn. Voor een touch-up behandeling na een jaar is vaak maar één behandeling nodig, mits er niet meer dan 1,5jaar tussen de behandelingen zit.

Is permanente wenkbrauw make-up geschikt voor mij?

De wenkbrauwen bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van een gezicht. Soms hebben wenkbrauwen echter niet de vorm die bij je gezicht past of heb je weinig of geen haartjes om een wenkbrauw te vormen. Wellicht ben je allergisch voor make-up of make-up remover waardoor het dragen van make-up niet mogelijk is? Worden je ogen steeds slechter waardoor je je make-up niet meer zo precies kunt aanbrengen als je wilt? Loopt je make-up snel uit of zweet je veel? Of...wil je gewoon elke dag opstaan met een frisse verzorgde uitstraling zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen? Dan is permanente make-up iets voor jou! We adviseren je een afspraak te maken voor een intakegesprek. Hierbij kun je alle wensen en vragen met Laura bespreken en kan zij tevens de mogelijkheden doornemen en een prijsindicatie geven.

Het intakegesprek kan tegelijk worden ingepland met de gewenste permanente make-up behandeling. Voor de prijzen van de intake en de behandelingen verwijzen wij je graag naar de prijslijs.

Moet ik mij voorbereiden?

Alvorens een nieuwe wenkbrauwbehandeling wordt er eerst een intakegesprek afgenomen, Orienteer je alvast op de mogelijkheden, bekijk en Wenkbrauwen bezig0bedenk aan de hand van foto's wat je wel en niet mooi vindt. Draag je altijd make-up? Dan adviseren wij dat ook te doen naar het intake-gesprek. Laura kan dan goed zien hoe je gewend bent je wenkbrauwen te tekenen en kan haar methode, vorm en kleur permanente make-up hierop aanpassen. D
Boek je je intake en behandeling direct achter elkaar? LET OP: Geef tijdens het online boeken van je wenkbrauwbehandeling duidelijk aan om welke techniek het gaat. Wij hanteren verschillende tijden en verschillende prijzen per behandeling dus maak tijdens het boeken ook de keuze uit:

 • Of je al een bestaande permanente make-up klant bij ons bent en voor de jaarlijkse Touch-up komt
 • Of je een nieuwe klant bent, waarbij een nieuwe eyeliner gezet moet worden
 • Of je al een wenkbrauw elders hebt gezet en deze bijgewerkt moet worden

 

Welke wenkbrauwentechnieken kan ik uit kiezen?

3D Hairstroke wenkbrauwen

wenkbr voor na strokesMet deze nano hairstrokes techniek worden met het permanente make-up apparaat (dus niet met een mesje) kleine “streepjes” in de huid getatoeëerd. Deze streepjes zien er net als uit als echte haartjes tussen de bestaande haartjes. De wenkbrauwen krijgen hierdoor een vollere uitdrukking met een zeer natuurlijk effect. Doordat de haartjes op verschillende manieren worden nagebootst, krijgen de wenkbrauwen een schitterende driedimensionale uitstraling. Deze techniek is een echte eyecatcher en kun je het beste kiezen als je nog wel eigen haartjes hebt. Wanneer je geen haartje hebt of bijna geen vorm van jezelf dan kun je beter voor de Ombre techniek kiezen.

 

 

 

 

Ombre/Pixel techniek

wenkbr voor na0Bij deze methode wordt de ondergrond van de wenkbrauwwenkbr voor na marjo helemaal ingekleurd met een pigment in een kleur naar wens. Dit wordt als het ware de huid in geschetst en geeft een heel mooi poederachtig effect. Hierbij zijn geen kleine streepjes zichtbaar. Er kan voor gekozen worden de intensiteit van de wenkbrauwen van heel compact naar luchtiger over te laten lopen. Dit heet de Pixel techniek. Ook kan er een combinatie van de twee behandelingen gemaakt worden. Fijne hairstrokes met daartussenin een schaduw effect. De Ombre techniek wordt de laatste tijd veel gekozen door jongere maar ook oudere dames.
Moet ik erna ergens rekening mee houden?

De permanente make-up is direct na de behandeling en gedurende de genezing een stuk donkerder dan je vaak wilt. De uiteindelijke kleur zal na één week 50-80% lichter worden. Gebruik na de genezingstijd altijd een hoge beschermingsfactor (wij verkopen bij Beauty Instituut Damsigt een stickje SPF100) tegen de zon en onder de zonnebank, om zo vroegtijdig kleurverandering te voor komen.
en pas aangebrachte permanente make-up is te vergelijken met een schaafwondje en heeft tijd nodig om te genezen. Gedurende de eerste dagen kunnen er korstjes ontstaan en mogelijk kan het gebied gaan jeuken, dit kan tot 4 weken na de behandeling voorkomen en is geheel normaal. Meestal vallen de korstjes tegelijk van de huid en kan het zijn dat de wenkbrauw niet volledig heeft gepakt. De kleur heeft een aantal weken nodig om zich te vormen in de huid. Vier tot zes weken na de eerste behandeling kom je terug voor de tweede behandeling. (Dit geldt niet bij een touch-up behandeling). Tijdens deze behandeling worden de niet gepakte stukjes pigment weer aangevuld. Mocht je om bepaalde redenen geen afspraak binnen twee maanden gemaakt hebben, vervalt deze bij inbegrepen nabehandeling. Indien je geen gebruik wilt maken van deze nabehandeling ontvang je in geen enkel geval geld retour. Indien je ten opzichte van de eerste behandeling nu andere wensen hebt (langer/ breder / voller qua vorm), dan valt dit niet onder de kosteloze nabehandeling en zal daarvoor een bedrag in rekening gebracht worden.Wenkbrauwen bezig2

Waarom moet ik een touch-up behandeling hebben?

Een permanente make-up verdwijnt geleidelijk uit de huid, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Het pigment wordt gedurende de tijd lichter, door je eigen celdeling die het pigment de huid uitduwt en door omgevingsinvloeden, zoals de zon en bepaalde cosmetica. Iedere huid is uniek en daarom zal het pigment bij de ene persoon sneller vervagen dan de ander. Mocht je om bepaalde redenen niet tevreden zijn met je permanente make-up, dan verzoeken wij binnen drie weken contact met ons op te nemen. Na deze periode vervalt je eventuele extra kosteloze behandeling.

Bij de permanente make-up van de wenkbrauwen wordt adviseren wij binnen 1 jaar na de laatste behandeling een touch-up te ondergaan. Indien je te lang wacht dan is het mogelijk dat de wenkbrauwen verkleuren (grijzig/roodachtig) of dat de pigmentatie zodanig vervaagd is, dat er meerdere behandelingen nodig zijn en de kosten van een nieuwprijs wordt berekend bij een volgende behandeling.

Wat zijn jullie nazorginstructies?

Het is van groot belang dat je goed voor je permanente make-up zorgt om zo het gewenste resultaat te behalen en behouden. Wij vragen deze nazorginstructies goed door te lezen en na te leven. De genezingsperiode van een permanente make-up bedraagt gemiddeld vijf tot zeven dagen. Je algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens deze genezing tijd absoluut noodzakelijk Wenkbrauwen bezig4i.v.m. mogelijk infectiegevaar of littekenvorming.

Nazorginstructies 5 tot 7 dagen:

 • Na de behandeling kunnen de ogenleden gezwollen en dik zijn, deze graag dezelfde dag/avond koelen met bijvoorbeeld een koelpack
 • Raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan 
 • Niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af
 • Vermijd contact met (chloor) water, shampoo, zeep, cosmetica reinigingsmiddelen, scrub, fruitzuurpeelings, alcohol of sterilon
 • Vermijd contact met zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden
 • Draag geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up
 • Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde plek
 • Stel de behandelde plek niet bloot aan de zonnebank of langdurig zon
 • Liever niet overmatig sporten (waardoor veel zweet vrijkomt) gedurende deze periode
 • Indien gewenst 1 keer per dag dun Bepanthen crème aanbrengen met een wattenstokje

Indien deze nazorgstructies niet volledig worden na geleefd, zijn de gevolgen daarvan niet voor aansprakelijkheid van de schoonheidssalon en de behandelaar.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.