In ons instituut is onze schoonheidsspecialiste Laura de expert op het gebied van sugarwax. Als er vragen zijn over de behandeling kan er altijd  telefonisch contact zijn met Laura voordat je de sugar wax inboekt.

Het woord zegt het al; suikermengsel. Deze wax pakt alleen de haartjes en niet de huid. Hierdoor is sugaring heel geschrikt voor de gevoelige huid. De wax is makkelijk te verwijderen met een beetje water. De ingrediënten zijn natuurlijk waardoor ze makkelijk oplossen in water. Deze methode is zeer zacht voor de huid en veroorzaakt minder huidirritatie.

Waarom Waxen?

Wanneer je de haartjes afscheert verwijder je alleen het bovenste zichtbare gedeelte van de haartjes, wanneer de haar groeit zul je hem snel weer voelen en zien. Bij bij waxen trekken we het haartje en het haarzakje er helemaal uit. Hierdoor duurt het veel langer (gemiddeld 3 tot 6 weken) tot de haar weer boven de huid groeit. Het resultaat is een zachtere huid en heb je er langer profeit van

Hoe vaak moet ik harsen?

Bij de meeste mensen groeit de haar na het harsen na ongeveer 3 tot 6 weken weer terug. In de zomer groeien haren, net als nagels sneller dan in de winter. Het is belangrijk om te weten dat de haren niet allemaal tegelijk groeien. Een haar heeft 3 groeifases. Een groeifase, een rustfase en een fase waarbij het uitvalt en een nieuwe haartje er weer onderzit. Dus op het moment dat je harst zal een deel van de haren in rust zijn, terwijl een ander deel aan het groeien is, maar nog zo klein is dat je het nog niet ziet. Wanneer je na een week weer haartjes ziet, zijn het niet de haren die geharst zijn, maar de haren die je eerst niet zag. Die zijn gaan groeien. Toch blijkt dat door het harsen of waxen het lijkt dat de groei van het haar ‘het lijkt op te geven’ doordat ze vaak en regelmatig worden verwijderd. Wij adviseren voor optimaal resultaat niet meer te scheren en alleen te harsen, vaak zien we dan dat er steeds langer tussen de behandelingen zit omdat de haren langzamer gaan groeien.

Doet harsen echt pijn?

Harsen is niet pijnloos, we halen tenslotte toch veel haren tegelijkertijd uit de huid maar deze "pijn" valt mee in vergelijking wat je soms wel eens hoort. Het is alleen kort tijdens de behandeling en na de behandeling weer verdwenen.

Moet ik mij voorbereiden?

Wij adviseren om de dag van de wax-sessie geen bodylotion op het te behandelen gebied aan te brengen. En evetueel 30 minuten van te voren een paracetamol innemen. Je kunt een paar dagen voor de behandeling een aantal keren scrubben.

Wat is de werkwijze?

In tegenstelling tot harsen met rollers en spatelhars wordt tijdens sugaring met de groeirichting mee verwijderd. Dit gebeurt met behulp van een bolletje suikerhars die we over de huid heen rollen en hiermee de haren uit de huid trekken. Na dat alle haren zijn verwijder kan je de wax restjes makkelijk verwijderen met een beetje water.

Na de behandeling

Wij adviseren om geen strakke broek aan te doen. Na het harsen kan de huid wat gevoelig zijn en een skinnyjeans, legging of andere strakke broek zit dan niet comfortabel.

Voor alle hars- of waxbehandelingen geldt:

Niet doen de eerste 24 uur na het waxen:

  • een heet bad, hete douche of sauna nemen.
  • in de zon of onder de zonnebank liggen.
  • het zwembad of de zee ingaan.
  • geparfumeerde producten gebruiken.

 

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.