In ons instituut is onze schoonheidsspecialiste Heidi onze expert op het gebied van bindweefselmassage en shiatsu massage. Je kunt bij haar een afspraak maken of voor vragen kun je haar altijd even bellen zodat zij je vragen kan beantwoorden.

Wat is een shiatsu massage?

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handen). Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt. De achtergrond van shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden. Er wordt vaak gewerkt op de energiepunten en energiebanen (meridianen).
Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden.

Welke delen van het lichaam kunnen behandeld worden?

Bij Beauty instituut Damsigt behandelen wij de hoofdhuid, gezicht, hals, decolete en de armen tijdens de shiatsu massage.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Voor de behandeling is er tijd om te bespreken of er bijzonderheden zijn. De shiatsu behandeling begint met een reiniging van het gezicht met milk en lotion. Na de reiniging word er olie aan gebracht op het gezicht, hals, decolete en armen (aan de olie kan een etherische olie worden toegevoegd). Daarna volgt de shiatsu massage van ongeveer 30 a 40 min. Na de massage word de huid weer gereinigd en word er een dagcreme aangebracht. Ook tijdens deze massage is het belangrijk om aan te als je je niet lekker voelt voor, tijdens of na de behandeling.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.

beauty instituut damsigt shiatsu massage