In 1952 ontwikkelde de Franse arts dr. Michel Pistor deze therapie voor behandeling van pijn en sportblessures. D.m.v. deze therapie kon hij de werkstoffen direct injecteren op de plaatsen waar dat nodig was. De laatste jaren wordt mesotherapie steeds meer gebruikt voor cosmetische behandelingen.

Hoe gaat het in z’n werk?

meso11Bij Anti-Ageing Mesotherapie worden d.m.v. een geavanceerd pistooltje met een heel fijn naaldje de werkzame stoffen in de huid ingebracht. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar toch prima te verdragen. Na de behandeling mag er een uur niets op het behandelde gebied worden aangebracht en kan men indien nodig koelen met een coldpack.

Wat is er natuurlijker dan uw huid te bieden wat zij nodig heeft, daar waar zij het nodig heeft. Het antwoord is: Anti-Ageing Mesotherapie.

Welke werkzame stoffen worden er gebruikt?

Natuurlijke werkstoffen met als basisstof hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof, die zorgt voor soepelheid en de vochtbalans in de huid herstelt. In deze basisstof zijn vitaminen, zoals vitamine A,C en E (deze behoren tot de groep van anti-oxidanten), mineralen en aminozuren toegevoegd.

Wat is er beter voor uw huid dan hem te voeden met een product dat van nature al in het lichaam wordt aangemaakt.

Waarom mesotherapie laten doen?

Allereerst even iets over ons grootste orgaan: de HUID.
De huid is als volgt opgebouwd:

 • de opperhuid, een beschermingsbarrière, die dient als contactvlak met de buitenwereld;
 • de lederhuid, de werkelijk fundamentele substantie van de huid, met een zeer complexe anatomie;
 • het onderhuidse vetweefsel, het celweefsel van de huid op de spieren.

meso21

Lederhuid
De lederhuid bestaat uit een elastische substantie waarvan de biochemische structuur hoofdzakelijk is opgebouwd uit hyaluronzuur en collageenvezels. Tal van elementen vullen de lederhuid aan door zich met het hyaluronzuur te binden. Dit zuur speelt in feite de rol van bindmiddel voor de huid.

Hyaluronzuur
Naarmate men ouder wordt, wordt het steeds moeilijker voor de huid om zelf hyaluronzuur aan te maken. De huidveroudering ontstaat geleidelijk aan door een verdunning van dit zuur. Met de jaren vermindert het huidlaagje in dikte (6% elke tien jaar) en er verschijnen huidscheurtjes, doorgaans rimpels genoemd.

Huidmetabolisme
Het huidmetabolisme heeft op celniveau tal van elementen nodig. Vitamines, mineralen, aminozuren, etc. Met de jaren ontstaan er problemen met de micro-circulatie, waardoor er een tekort aan oxygenatie (toevoer van zuurstof) in de huidcellen ontstaat. De huid verarmt, de celactiviteit vertraagt. We constateren een afname van de collageenproductie (1% per jaar) en van elastine. De huid verliest haar tonus (spanning), soepelheid en uitstraling. Mesotherapie vult het tekort aan hyaluronzuur, vitamines, mineralen en aminozuren weer op een natuurlijke manier aan. Door middel van micro injecties worden deze werkzame stoffen in de huid gebracht, daar waar ze nodig zijn om de huid te laten herstellen.

Door beschadigingen die veroorzaakt worden door de zon en de geleidelijke afname van collageen verliest de huid haar uitstraling en elasticiteit. Mesotherapie zorgt ervoor dat de stofwisselingsprocessen in de huid worden geactiveerd. Hiermee kunnen dus verouderingsverschijnselen worden behandeld. Het samenklonteren van collageen wordt bijvoorbeeld ongedaan gemaakt. Dat is weer goed voor de egaliteit van de onderliggende huidlagen, waardoor de huid nieuwe veerkracht krijgt.

De Anti-Ageing Mesotherapie-behandeling verspreidt in de huid hydraterende bestanddelen en vitaminen door middel van kleine oppervlakkige injecties in de huid. De personen die deze behandeling hebben ondergaan beschrijven hun huid als steviger en stralender, in één woord: jonger.

De Mesotherapiebehandeling bestaat uit micro-injecties met:

 • Hyaluronzuur: Dit is een natuurlijk bestanddeel van de huid dat nodig is voor een sterke, strakke en elastische huid. Wanneer er minder hyaluronzuur wordt aangemaakt verliest de huid zijn jeugdigheid en veerkracht en kunnen rimpeltjes ontstaan. Met mesotherapie wordt het tekort aan hyaluronzuur weer aangevuld;
 • Vitamines: Verschillende vitamines die nodig zijn voor een goede biologische balans van de huid, waaronder vitamine A,B,C,E en K. Hierdoor wordt verdunning van de huid tegengegaan, worden anti-oxidanten ingebracht, wordt collageenvorming gestimuleerd en wordt de micro-bloedsomloop van de huid verbeterd;
 • Aminozuren: Belangrijk voor de proteïnestofwisseling van de huid. Deze herstructureren en repareren de weefsels die door huidveroudering zijn beschadigd;
 • Mineralen: - zoals sodium, potassium, calcium en magnesium zijn verantwoordelijk voor talrijke celfuncties en stimuleren het weefselmetabolisme;
 • Coënzymen: binden de vrije radicalen en beschermen tegen schadelijke milieu-invloeden en verhogen de snelheid van reconstructie van de weefsels;
 • Nucleinezuren: stimuleren de vorming van nieuwe eiwitten in de huid (proteïnebiosynthese).

Bovenstaande werkzame stoffen worden door middel van kleine prikjes in de huid van het aangedane gebied ingebracht. De prikjes in de huid leiden tevens tot een betere doorbloeding, waardoor een herstellend effect van de huid zelf en de weefsels eronder optreedt. Aangezien de stoffen die worden ingebracht ook weer worden afgebroken door het lichaam is er geen permanent resultaat te boeken. Een onderhoudsprogramma is dan ook aan te bevelen voor het behouden van het bereikte resultaat. Dit kan variëren per huidtype en is leeftijdsafhankelijk.

Behandelprogramma

De mesotherapiebehandeling bestaat, afhankelijk van het huidtype en leeftijd, uit een serie van 6 behandelingen.

Leeftijd: 35+

 • 6 behandelingen (eens per 2 weken een behandeling);
 • onderhoudsbehandeling (1 behandeling iedere 6 maanden).

Leeftijd: 45+

 • 6 behandelingen (eens per week een behandeling);
 • onderhoudsbehandeling (1 behandeling iedere 4 maanden).

Mesogun

Door gebruik te maken van de Mesogun kunnen bovenstaande werkzame stoffen nauwkeurig worden ingebracht. Naast het instellen van de diepte is het mogelijk de hoeveelheid vloeistof te reguleren. Tevens wordt bij de Mesogun de snelheid, waarmee het naaldje de huid binnendringt, verhoogd, waardoor de eventuele pijnsensatie aanmerkelijk minder is. Mesotherapie wordt gebruikt t.b.v. het gehele gelaat, hals en decolleté en duurt ongeveer 30 minuten.

Wat kunt u na de behandeling met mesotherapie verwachten

Na de behandeling ontstaat er een lichte roodheid van het behandelde gebied. Uw huid kan gloeien en wat strak aanvoelen. Een uur na de behandeling mag u uw huid behandelen met een huidverzorgend product.

Risico's en complicaties van mesotherapie

Aan de behandeling met mesotherapie zijn nagenoeg geen risico's verbonden. Alleen lichaamseigen stoffen worden ingebracht. Wanneer tijdens de behandeling een oppervlakkig bloedvaatje wordt aangeprikt, kan er een zeer klein bloeduitstortinkje ontstaan dat meestal snel weer is verdwenen. In nagenoeg de meeste gevallen kunt u uw werkzaamheden de volgende dag gewoon weer voortzetten.

N.B. Eventuele van belang zijnde contra-indicaties komen aan de oorde tijdens het intakegesprek.

Voordelen Mesotherapie:

 • huidverjonging;
 • hydratatie van de huid;
 • veilige methode;
 • ingebrachte werkzame stoffen zijn biologisch afbreekbaar.