Het aanbrengen van permanente make-up is meer dan een kunstje, het is een vak. Laura is ruim 8 jaar geleden bij ons in loondienst begonnen en werkt sinds 2019 op ZZP basis in Laura2ons instituut. Een professional tot in de puntjes op het gebied van Permanente Make-up. Zij is in het bezit van een erkend Allround Diploma van de Irma Hulscher Academie, heeft  diverse masterclasses gevolgd bij top PMU-specialisten uit binnen- en buitenland. Daarnaast is zij lid van de NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten) met een A-registratie, dat is de hoogste die je in Nederland kunt halen op het gebied van Permanente Make-up pigmentatie en zijn wij GGD goegekeurd als instituut. Daarmee voldoen wij aan alle hoge hygiënische eisen die het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan permanente make-up specialisten stelt.

Laura werkt met de hoogwaardige pigmenten van Perma Blend, Tina Davies, Irma Hulscher en NPM International. Deze zijn vegan, dierproefvrij, dermatologisch getest en bevatten geen schadelijke stoffen of metalen.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (ook wel PMU genoemd) is het aanbrengen van pigmenten in de huid. Permanente make-up lijkt op tatoeëren maar is zeker niet hetzelfde. Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel gezet en dat is dus diep en hierdoor permanent. Permanente make-up wordt met een flinterdunne naald bijna geheel pijnloos veel oppervlakkiger, namelijk onder de opperhuid ingezet. Deze pigmentatie wordt hierdoor niet echt permanent, maar semi-permanent. Door bijvoorbeeld UV-licht en vernieuwen van de huid zal de pigmentatie vervagen. We adviseren dan een touch-up behandeling om de kleuren en de vorm zo mooi mogelijk te houden. Bij Beauty Instituut Damsigt maak je altijd eerst een afspraak voor een intakegesprek. Wanneer je kiest om tot behandelen over te gaan betaal je 1 vast bedrag voor 2 á 3 behandelingen. Twee behandelingen om de permanente make-up te plaatsen en indien nodig zien we je nog een derde keer terug om de na-foto's te maken of om de laatste puntjes op de i te zetten. Wij willen dat iedereen tevreden de deur uit loopt zonder dat er dan nog extra betaalt moet worden. De kosten van het intakegesprek worden als korting van het totaalbedrag afgehaald. Uiteraard gelden deze drie behandelingen uitsluitend als jij je goed aan alle nazorginstructies houdt en zien wij dat de meeste mensen met twee behandelingen klaar zijn. Voor een touch-up behandeling na een jaar is vaak maar één behandeling nodig, mits er niet meer dan 1,5jaar tussen de behandelingen zit.

Wat is het verschil tussen medische pigmentatie en permanente make-up?

Het verschil tussen een medische pigmentatie en permanente make-up is dat de pigmenten bij de medische behandeling een camouflerende functie hebben. De pigmenten worden daarom met een andere techniek in de huid ingezet. Een cosmetische camouflage (een waterafstotende make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn. Laura werkt met de hoogwaardige pigmenten met diverse kleuren welke tijdens de intake en behandeling zorgvuldig worden uitgezocht op de juiste kleur en samenstelling voor optimaal resultaat.

Wat is een tepel-en tepelhofreconstructie?

Tijdens deze behandeling corrigeren/reconstrueren we een tepel of tepelhof (ook wel Areola). Alvorens de pigmentatie wordt er een intake gesprek afgenomen en goed naar uw wensen geluisterd. Vorm en kleurbepaling is een zeer belangrijk onderdeel van deze behandeling en Laura Endlich zal er alles aan doen deze zo natuurlijk mogelijk te doen ogen. Schaduw technieken zullen de diepte creëren en de Montgomery kliertjes kunnen worden bijgezet. De pigmentatie bestaat uit 3 tot 4 behandelingen.Wenkbrauwen tekenen

Is medische pigmentatie geschikt voor mij?

We voeren deze behandeling uit bij veel vrouwen die:

 • borstverkleining hebben ondergaan. We behandelen rondom het tepelhof waar een (wit) litteken zichtbaar is en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof wanneer deze haar kleur is verloren
 • een borstreconstructie na bijvoorbeeld borstkanker hebben ondergaan. De tepel en tepelhof ontbreken hierbij vaak. Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecreëerd, met een fantastisch resultaat!
 • last hebben van alopecia areata. Deze auto-immuunziekte maakt antistoffen tegen de eigen haren waardoor men (plaatselijk) kaal wordt. Medische pigmentatie/camouflage biedt hier uitkomst: er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haartjestechniek! De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een smudgy-eyeliner te plaatsen. Een smudgy-eyeliner is een eyeliner met een oogschaduw effect daarboven. Wanneer men alleen een eyeliner plaatst, wordt door de strakke lijn het gebrek aan haartjes juist duidelijker.

Waarom moet ik een touch-up behandeling hebben?

Een permanente make-up verdwijnt geleidelijk uit de huid, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Het pigment wordt gedurende de tijd lichter, door je eigen celdeling die het pigment de huid uitduwt en door omgevingsinvloeden, zoals de zon en bepaalde cosmetica. Iedere huid is uniek en daarom zal het pigment bij de ene persoon sneller vervagen dan bij de ander. Mocht je om bepaalde redenen niet tevreden zijn met je permanente make-up, dan verzoeken wij binnen drie weken contact met ons op te nemen. Na deze periode vervalt je eventuele extra kosteloze behandeling.

Bij het plaatsen van permanente make-up adviseren wij binnen één tot anderhalf jaar na de laatste behandeling een touch-up te ondergaan. Indien je te lang wacht dan is het mogelijk dat de lippen verkleuren of dat de pigmentatie zodanig vervaagd is, dat er meerdere behandelingen nodig zijn en de kosten van een nieuwprijs wordt berekend.

Wat zijn jullie nazorginstructies?

Het is van groot belang dat je goed voor de permanente make-up zorgt om zo het gewenste resultaat te behalen en behouden. Wij verzoeken altijd deze nazorginstructies goed door te lezen en na te leven. De genezingstijd van een permanente make-up bedraagt gemiddeld vijf tot zeven dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens deze genezing absoluut noodzakelijk i.v.m. mogelijk infectiegevaar of littekenvorming.

Nazorginstructies 5 tot 7 dagen:

 • Na de behandeling kunnen de lippen gezwollen en dik zijn, de lippen direct (dezelfde dag/avond) koelen met bijvoorbeeld een koelpack raden wij aanwenkbrauwen alopecia voorna
 • Raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan
 • Niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af
 • Vermijd contact met (chloor) water, shampoo, zeep, cosmetica reinigingsmiddelen, scrub, fruitzuurpeelings, alcohol of sterilon, hete koffie of koolzuurhoudende dranken en roken
 • Vermijd contact met zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden
 • Draag geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up
 • Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde plek
 • Stel de behandelde plek niet bloot aan de zonnebank of langdurig zon
 • Liever niet overmatig sporten (waardoor veel zweet vrijkomt) gedurende deze periode
 • Indien gewenst 3 keer per dag dun Bepanthen crème aanbrengen met een wattenstokje

Indien deze nazorgstructies niet volledig worden na geleefd, zijn de gevolgen daarvan niet voor aansprakelijkheid van de schoonheidssalon en de behandelaar.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.