Het verschil tussen een medische pigmentatie en permanente make-up is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, de pigmenten worden met een andere techniek ingezet. Een cosmetische camouflage (een waterafstotende make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn. The Beauty Lounge Laura werkt met de hoogwaardige pigmenten van Irma Hulscher Academie en zullen zorgvuldig worden uitgezocht op de juiste kleur en samenstelling voor uw behandeling.

Littekens

Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid, een huid waar het pigment uit is verdwenen, is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst! Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op.
Denk aan littekens van bijvoorbeeld:

  • een val in de kinderjaren: vaak op de plaats van de wenkbrauw,
  • acne littekens,
  • na een face-lift (achter de oren),
  • na een borstverkleining (rondom tepel),
  • na een hechting,
  • een diepere schaafwond, waarbij het pigment verstoord is,
  • brandwonden: een nieuwe lip kan gevormd worden, wenkbrauwen kunnen gesuggereerd worden, wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden enz.

Tepel-en tepelhofreconstructie

Het corrigeren/reconstrueren van een tepel of tepelhof (ook wel Areola). Alvorens de pigmentatie wordt er een intake gesprek afgenomen en goed naar uw wensen geluisterd. Vorm en kleurbepaling is een zeer belangrijk onderdeel van deze behandeling en Laura Endlich zal er alles aan doen deze zo natuurlijk mogelijk te doen ogen. Schaduw technieken zullen de diepte creëren en de Montgomery kliertjes kunnen worden bijgezet. De pigmentatie bestaat uit 3 tot 4 behandelingen.

  • borstverkleining, rondom tepelhof is een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren,
  • na een borstreconstructie na bijvoorbeeld borstkanker. De tepel en tepelhof ontbreken. Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecreëerd, met een fantastisch resultaat!

Alopecia Areata

Bij Alopecia Areata, een auto-immuunziekte, maakt het lichaam antistoffen tegen de eigen haren: men wordt (plaatselijk) kaal. Medische pigmentatie/camouflage biedt hier uitkomst: er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haartjestechniek! De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een smudgy-eyeliner te plaatsen. Een smudgy-eyeliner is een eyeliner met een oogschaduw effect daarboven. Wanneer men alleen een eyeliner plaatst, wordt door de strakke lijn het gebrek aan haartjes juist duidelijker.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.