(Laura is Vanaf 22 juli met zwangerschapsverlof)
Het aanbrengen van permanente make-up is meer dan een kunstje, het is een vak. Laura is ruim 8 jaar geleden bij ons in loondienst begonnen en werkt sinds 2019 op ZZP basis in Laura2ons instituut. Een professional tot in de puntjes op het gebied van Permanente Make-up. Zij is in het bezit van een erkend Allround Diploma van de Irma Hulscher Academie, heeft  diverse masterclasses gevolgd bij top PMU-specialisten uit binnen- en buitenland. Daarnaast is zij lid van de NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten) met een A-registratie, dat is de hoogste die je in Nederland kunt halen op het gebied van Permanente Make-up pigmentatie en zijn wij GGD goegekeurd als instituut. Daarmee voldoen wij aan alle hoge hygiënische eisen die het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan permanente make-up specialisten stelt.

Laura werkt met de hoogwaardige pigmenten van Perma Blend, Tina Davies, Irma Hulscher en NPM International. Deze zijn vegan, dierproefvrij, dermatologisch getest en bevatten geen schadelijke stoffen of metalen.Lippen bezig close

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (ook wel PMU genoemd) is het aanbrengen van pigmenten in de huid. Permanente make-up lijkt op tatoeëren maar is zeker niet hetzelfde. Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel gezet en dat is dus diep en hierdoor permanent. Permanente make-up wordt met een flinterdunne naald bijna geheel pijnloos veel oppervlakkiger, namelijk onder de opperhuid ingezet. Deze pigmentatie wordt hierdoor niet echt permanent, maar semi-permanent. Door bijvoorbeeld UV-licht en vernieuwen van de huid zal de pigmentatie vervagen. We adviseren dan een touch-up behandeling om de kleuren en de vorm zo mooi mogelijk te houden. Bij Beauty Instituut Damsigt maak je altijd eerst een afspraak voor een intakegesprek. Wanneer je kiest om tot behandelen over te gaan betaal je 1 vast bedrag voor 2 á 3 behandelingen. Twee behandelingen om de permanente make-up te plaatsen en indien nodig zien we je nog een derde keer terug om de na-foto's te maken of om de laatste puntjes op de i te zetten. Wij willen dat iedereen tevreden de deur uit loopt zonder dat er dan nog extra betaalt moet worden. De kosten van het intakegesprek worden als korting van het totaalbedrag afgehaald. Uiteraard gelden deze drie behandelingen uitsluitend als jij je goed aan alle nazorginstructies houdt en zien wij dat de meeste mensen met twee behandelingen klaar zijn. Voor een touch-up behandeling na een jaar is vaak maar één behandeling nodig, mits er niet meer dan 1,5jaar tussen de behandelingen zit.

Is permanente make-up lippen geschikt voor mij?

Naarmate we ouder worden neemt de kleur en de volume van de lippen geleidelijk af. De contouren vervagen wat resulteert in een onregelmatige liplijn. Lippenstift of lipgloss kan uitlopen tussen de kleine rimpeltjes bij de bovenlip of de mondhoeken, dit kan als vervelend worden ervaren. Met permanente make-up ga je deze verschijnselen tegen. Draag je elke dag lippenstift en ben je het bijwerken zat, heb je hele smalle bleke lippen óf wil je altijd een mooie glow over je lippen? Er zijn zoveel natuurlijke kleuren dat ook dit mogelijk is. LET OP: Geef tijdens het online boeken van uw gewenste Lip behandeling duidelijk aan om welke techniek het gaat. Dit is erg belangrijk i.v.m. het inplannen van genoeg tijd.

Wij hanteren verschillende tijden en verschillende prijzen per behandeling dus maak tijdens het boeken ook de keuze uit:

 • Of je al een bestaande permanente make-up klant bent bij ons en voor de jaarlijkse touch-up komt.
 • Of je een nieuwe klant bent, waarbij nieuwe lippigment gezet moet worden.
 • Of je al eerder permanente make-up op de lippen elders hebt gezet en deze bijgewerkt moet worden.

Kan ik mij voorbereiden?

Als je in het verleden wel eens een koortslip hebt gehad dan is het mogelijk dat deze na de behandeling van permanente make-up weer op komt spelen. Om dit te voorkomen of te beperken adviseren wij om 1,5 week van te voren Lysine en Vitamine C1000 te slikken en 2 maals daags met zovirax te smeren. Dit is ook voor een betere genezing van de lippen noodzakelijk.

Welke verschillende permanente make-up technieken kan ik uit kiezen?

 1. Lip Contour

lip voor na1

Hierbij worden de contouren rondom de lippen aangezet, waardoor de lippen een strakkere uitstraling krijgt. je kunt kiezen voor een zachte of meer sprekende lijn.
Ook is er variatie tussen een dun lijntje of juist een vollere lijn. Dit is persoonlijk en met de intake te bespreken. De kleur is ook variabel van roze tot rood, van meer peach tot naturel. Bij de techniek lipcontour wordt de binnenkant van de lippen niet gepigmenteerd.

 

 

 

 
 

 1. Lip Blush:

Lippen voorna


Bij deze techniek worden de contouren rondom de lippen niet duidelijk gepigmenteerd, de lipcontour blijft er dus zacht en natuurlijk uitzien. Verder wordt wel de gehele lip voorzien van een tint naar keuze en geschaduwd met een Blush effect. Waardoor de lippen er sprekender uitzien maar op een natuurlijke manier.

 

   

 

 1. Full Lips

lip voor na0


Met de Fullips techniek wordt de gehele lip met pigment voorzien. De opbouw begint vanuit de lipcontour en bedekt de hele lip. Zoals het aanbrengen van lippenstick. Hierdoor lijken de lippen optisch voller. Uiteraard is hierbij de kleur helemaal naar wens te bepalen tijdens het intakegesprek.
 

 

Direct na de behandeling

De lippen zullen direct na de behandeling en gedurende de genezing een stuk donkerder en feller zijn. Deze kleur wordt met ongeveer 60% minder na de genezing. De daadwerkelijke kleur is dus pas na een paar weken goed te zien en zal nooit heel fel blijven. Dit komt doordat er een laagje van je eigen huid overheen komt. Ook zullen de lippen na de behandeling gezwollen zijn. Indien gewenst kun je dit thuis met een koelpack koelen. De zwelling trekt na een aantal dagen volledig weg.

Een pas aangebrachte permanente make-up is te vergelijken met een schaafwondje; deze heeft tijd nodig om te genezen. Gedurende de eerste dagen kunnen er korstjes ontstaan, de lippen droog aanvoelen en mogelijk kan het gebied gaan jeuken. Dit kan tot 4 weken na de behandeling aanhouden en is een normale reactie. Meestal vallen de korstjes geleidelijk van de huid en kan het zijn dat sommige stukjes van de lippen het pigment niet volledig pakt. De kleur heeft een aantal weken nodig om zich te vormen in de huid. Tijdens de tweede behandeling werken we deze plekjes bij. Op de foto hier rechts kun je goed het verschil zien hoeveel kleurverschil er is vlak na het zetten en het uiteindelijke resultaat. De foto links boven is vlak voor de behandeling lip voor tijdens nagemaakt, dit is dus de natuurlijke kleur. De foto rechts boven is gemaakt vlak na de behandeling en de foto onder is na het genezingsproces. 

Waar moet ik rekening mee houden?

Vlak na de behandeling zijn de lippen vaak gezwollen en rood. De eerste dagen kunnen de lippen jeuken tijdens het genezen. Vier tot zes weken na de eerste behandeling krijg je behandeling twee, dit geldt niet bij een touch-up behandeling. Tijdens deze behandeling worden de niet gepakte stukjes pigment weer aangevuld. Mocht je om bepaalde redenen geen afspraak binnen twee maanden gemaakt hebben, vervalt deze bij inbegrepen nabehandeling. Indien je geen gebruik wilt maken van deze nabehandeling ontvang je in geen enkel geval geld retour.

Indien je, ten opzichte van de eerste behandeling, tijdens de twee behandelingen andere wensen hebt (qua vorm of kleur), dan valt dit niet onder de kosteloze nabehandeling en zal daarvoor een bedrag in rekening gebracht worden.

Waarom moet ik een touch-up behandeling hebben?

Een permanente make-up verdwijnt geleidelijk uit de huid, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Het pigment wordt gedurende de tijd lichter, door je eigen celdeling die het pigment de huid uitduwt en door omgevingsinvloeden, zoals de zon en bepaalde cosmetica. Iedere huid is uniek en daarom zal het pigment bij de ene persoon sneller vervagen dan bij de ander. Mocht je om bepaalde redenen niet tevreden zijn met je permanente make-up, dan verzoeken wij binnen drie weken contact met ons op te nemen. Na deze periode vervalt je eventuele extra kosteloze behandeling.

Bij het plaatsen van permanente make-up op de lippen adviseren wij binnen één tot anderhalf jaar na de laatste behandeling een touch-up te ondergaan. Indien je te lang wacht dan is het mogelijk dat de lippen verkleuren of dat de pigmentatie zodanig vervaagd is, dat er meerdere behandelingen nodig zijn en de kosten van een nieuwprijs wordt berekend.

Wat zijn jullie nazorginstructies?

Het is van groot belang dat je goed voor de permanente make-up zorgt om zo het gewenste resultaat te behalen en behouden. Wij verzoeken altijd deze nazorginstructies goed door te lezen en na te leven. De genezingstijd van een permanente make-up bedraagt gemiddeld vijf tot zeven dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens deze genezing absoluut noodzakelijk i.v.m. mogelijk infectiegevaar of littekenvorming.

Lippen bezigNazorginstructies 5 tot 7 dagen:

 • Na de behandeling kunnen de lippen gezwollen en dik zijn, de lippen direct (dezelfde dag/avond) koelen met bijvoorbeeld een koelpack raden wij aan
 • Raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan
 • Niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af
 • Vermijd contact met (chloor) water, shampoo, zeep, cosmetica reinigingsmiddelen, scrub, fruitzuurpeelings, alcohol of sterilon, hete koffie of koolzuurhoudende dranken en roken
 • Vermijd contact met zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden
 • Draag geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up
 • Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde plek
 • Stel de behandelde plek niet bloot aan de zonnebank of langdurig zon
 • Liever niet overmatig sporten (waardoor veel zweet vrijkomt) gedurende deze periode
 • Indien gewenst 3 keer per dag dun Bepanthen crème aanbrengen met een wattenstokje

Indien deze nazorgstructies niet volledig worden na geleefd, zijn de gevolgen daarvan niet voor aansprakelijkheid van de schoonheidssalon en de behandelaar

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.