Naarmate we ouder worden neemt de kleur en de volume van de lippen geleidelijk af. De contouren vervagen wat resulteert in een onregelmatige liplijn. Lippenstift of lipgloss kan uitlopen tussen de kleine rimpeltjes bij de bovenlip of de mondhoeken, dit kan als vervelend gevonden worden. Met permanente make-up full lips ga je deze verschijnselen tegen.

LET OP: Geef tijdens het ONLINE BOEKEN van uw gewenste Lip behandeling duidelijk aan om welke techniek het gaat. Dit is erg belangrijk i.v.m. het inplannen van genoeg tijd.

Maak ook de keuze uit:

 • Of u al een bestaande permanente make-up klant bent bij ons en voor de jaarlijkse Touch-up komt.
 • Of u een nieuwe klant bent, waarbij nieuwe Lip behandeling gezet moet worden.
 • Of u al eerder Permanente make-up Lippen elders heeft gezet en deze bijgewerkt moet worden.

Hiervoor gelden verschillende tijden en verschillende prijzen.

Heeft u ooit last gehad van een koortslip?

Dan kan het mogelijk zijn dat deze na een behandeling weer op komt spelen. Om dit te voorkomen of binnen beperken te houden wordt geadviseerd minimaal 1,5 week van te voren Lysine en Vitamine C1000 te slikken en 2 maals daags met zovirax te smeren. Dit is ook voor een betere genezing van de lippen noodzakelijk.

U heeft de keuze uit drie verschillende lip technieken

 1. Lip Contour

Hierbij worden de contouren rondom de lippen aangezet, waardoor de lippen een strakkere uitstraling krijgt. U kunt kiezen voor een zachte of meer sprekende lijn.
Een dun lijntje of juist een vollere lijn. Hierbij worden de binnenkant van de lippen niet gepigmenteerd.

 1. Lip Shadow

Bij deze techniek worden de contouren rondom de lippen aangezet en wordt vanuit het lijntje iets naar binnen gepigmenteerd.
Hierbij wordt niet de gehele lip gepigmenteerd, maar maakt de lippen wel voller en sprekender.

 1. Full Lips

Met de Fullips techniek wordt de gehele lip met pigment voorzien. De opbouw begint vanuit de lip Contour en bedenkt de hele lip. Zoals het aanbrengen van lippenstick. Hierdoor lijken de lippen opties voller.

Direct na de behandeling

De Lippen zullen direct na de behandeling en gedurende de genezing een stuk donkerder en feller zijn. Deze kleur wordt met ongeveer 60% minder na genezing. De daadwerkelijke kleur is dus pas na de genezing goed te zien en zal nooit heel fel blijven, zoals gewone make-up. Dit doordat er een laagje van uw eigen huid overheen komt. Ook zullen de lippen na behandeling gezwollen zijn, u kunt dit thuis met een koelpack koelen. Deze zwelling trekt na een aantal dagen volledig weg.

Een pas aangebrachte PMU is te vergelijken met een schaafwondje. Deze heeft tijd nodig om te genezen. Gedurende de eerste dagen kunnen er korstjes ontstaan, de lippen erg droog aanvoelen en mogelijk kan het gebied gaan jeuken, dit kan nog tot 4 weken na de behandeling voorkomen. Dit is normaal. Meestal vallen de korstjes geleidelijk van de huid en kan het zijn dat het pigment niet volledig heeft gepakt. De kleur heeft een aantal weken nodig om zich te vormen in de huid.

Controle/nabehandeling

4-6 weken na de eerste behandeling krijgt u een nabehandeling. (Dit geldt niet bij een Touch-up behandeling). Tijdens deze behandeling worden de niet gepakte stukjes pigment weer aangevuld. Mocht u om bepaalde redenen geen afspraak binnen twee maanden gemaakt hebben, vervalt deze bij inbegrepen nabehandeling. Indien u geen gebruik wilt maken van deze nabehandeling ontvangt u in geen enkel geval geld retour.

Indien u ten opzichte van de eerste behandeling nu andere wensen heeft voor de vorm om deze toch langer/ breder / voller te maken, dan valt dit niet onder de kosteloze nabehandeling en zal daarvoor een bedrag in rekening gebracht worden.

Opfrisbehandeling

Een permanente make-up verdwijnt geleidelijk uit de huid, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Het pigment wordt gedurende de tijd lichter, door uw eigen celdeling, die het pigment de huid uitduwt en door omgevingsinvloeden, zoals de zon en bepaalde cosmetica. Iedere huid is uniek en daarom zal het pigment bij de ene persoon sneller vervagen dan de ander. Mocht u om bepaalde reden niet tevreden zijn met uw PMU, dan verzoeken wij u dit binnen 3 weken aan ons door te geven. Na deze periode vervalt uw eventuele extra kosteloze behandeling.

Voor de PMU Lippen wordt geadviseerd binnen 1 / 1,5 jaar na de laatste behandeling een Touch-up te ondergaan. Indien u te lang wacht dan is het mogelijk dat de lippen verkleuren of dat de pigmentatie zodanig vervaagd is, dat er meerdere behandelingen nodig zijn en de kosten van een nieuwprijs wordt berekend.

Nazorg Instructies

U heeft zojuist een permanente make-up behandeling ondergaan, wat nu?
Het is van groot belang dat u goed voor uw PMU zorgt om zo het gewenste resultaat te behalen. Wij verzoeken u deze nazorginstructies goed door te lezen en na te leven. De genezing tijd van een permanente make-up bedraagt gemiddeld 5 tot 7 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens deze genezing tijd absoluut noodzakelijk i.v.m. mogelijk infectiegevaar of littekenvorming.

Nazorginstructies 5 tot 7 dagen:–

 • Na de behandeling kunnen de lippen gezwollen en dik zijn, deze graag dezelfde dag/avond koelen met bijvoorbeeld een koelpack.
 • Raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan met uw handen.
 • Niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af.
 • Vermijd contact met (chloor) water, shampoo, zeep, cosmetica reinigingsmiddelen, scrub, fruitzuurpeelings, alcohol of sterilon, hete koffie of koolzuurhoudende dranken en roken.
 • Vermijd contact met zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden.
 • Draag geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up.
 • Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde plek.
 • Stel de behandelde plek niet bloot aan de zonnebank of langdurig zon.
 • Liever niet overmatig sporten (waardoor veel zweet vrijkomt) gedurende deze periode.
 • Indien gewenst 3 keer per dag dun Bepanthen crème aanbrengen met een wattenstokje.

Indien deze nazorgstructies niet volledig worden na geleefd, zijn de gevolgen daarvan niet voor aansprakelijkheid van de PMUspecialist.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.