Alvorens een nieuwe Eyelinerbehandeling wordt er eerst een intake gesprek afgenomen, gekeken naar de juiste vorm bij uw ogen en wordt er verdoving aangebracht. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos.

LET OP: Geef tijdens het ONLINE BOEKEN van uw gewenste Eyelinerbehandeling duidelijk aan om welke vorm eyeliner het gaat en of u deze onder en/of boven wilt laten plaatsen.
Dit is erg belangrijk i.v.m. het inplannen van genoeg tijd.

Maak ook de keuze uit:

 • Of u al een bestaande permanente make-up klant bent bij ons en voor de jaarlijkse Touch-up komt.
 • Of u een nieuwe klant bent, waarbij een nieuwe Eyeliner gezet moet worden.
 • Of u al een eyliner elders heeft gezet en deze bijgewerkt moet worden.

Hiervoor gelden verschillende tijden en verschillende prijzen.

U heeft de keuze uit drie verschillende eyeliners

 1. Eyeliner SMALL onder en/of boven

Dit is een Eyeliner waarbij enkel het pigment tussen de aanzet van de wimperhaartjes wordt gezet. Het maakt de wimperaanzet voller zonder een “echte lijn” te zien. Deze subtiele manier van permanente make-up is voor iedereen geschikt, die de ogen net wat sprekender willen laten lijken. Mogelijk voor onder en/ of boven de ogen.

 1. Eyeliner MEDIUM onder en/of boven

Dit is een meer uitgesproken eyeliner. Deze is ook breder dan de eyeliner tussen de wimperhaartjes. De eyeliner start wel tussen de wimperhaartjes en is daarboven ook duidelijk zichtbaar. In overleg bepalen we de dikte en het verloop van de eyeliner. Eventueel kan er voor getekend worden.

 1. Eyeliner LARGE / WING

Deze eyeliner is goed zichtbaar en loopt aan de buitenkant van het oog omhoog, als een wing. Hierbij wordt er altijd voorgetekend om zo de beide eyeliner kanten gelijk te krijgen en te kijken welke vorm Wing het beste bij uw ogen past. Ook kunt u deze eyeliner combineren met een onder lijntje.

Komt u er niet uit welke behandeling u precies wilt ondergaan kunt u ons altijd bellen of emailen!

Direct na de behandeling

De Eyeliner zal direct na de behandeling en gedurende de genezing een stuk donkerder zijn. De daadwerkelijke kleur is pas na de genezing goed te zien en zal nooit helemaal zwart blijven, zoals gewone make-up. Dit doordat er een laagje van uw eigen huid overheen komt. Eyeliners worden na enkele dagen ook zeker 50% smaller, omdat de zwelling nog zal afnemen.
Dit is normaal. Daarom worden eyeliner iets breder opgezet tijdens het tekenen.

Een pas aangebrachte PMU is te vergelijken met een schaafwondje. Deze heeft tijd nodig om te genezen. Gedurende de eerste dagen kunnen er korstjes ontstaan en mogelijk kan het gebied gaan jeuken, dit kan nog tot 4 weken na de behandeling voorkomen. Dit is normaal. Meestal vallen de korstjes tegelijk van de huid en kan het zijn dat de eyeliner niet volledig heeft gepakt. De kleur heeft een aantal weken nodig om zich te vormen in de huid.

Controle/nabehandeling

4-6 weken na de eerste behandeling krijgt u een nabehandeling. (Dit geldt niet bij een Touch-up behandeling).

Tijdens deze behandeling worden de niet gepakte stukjes pigment weer aangevuld. Mocht u om bepaalde redenen geen afspraak binnen twee maanden gemaakt hebben, vervalt deze bij inbegrepen nabehandeling. Indien u geen gebruik wilt maken van deze nabehandeling ontvangt u in geen enkel geval geld retour. Indien u ten opzichte van de eerste behandeling nu andere wensen heeft voor de vorm om deze toch langer/ breder / voller te maken, dan valt dit niet onder de kosteloze nabehandeling en zal daarvoor een bedrag in rekening gebracht worden.

Opfrisbehandeling

Een permanente make-up verdwijnt geleidelijk uit de huid, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Het pigment wordt gedurende de tijd lichter, door uw eigen celdeling die het pigment de huid uitduwt en door omgevingsinvloeden, zoals de zon en bepaalde cosmetica. Iedere huid is uniek en daarom zal het pigment bij de ene persoon sneller vervagen dan de ander.

Mocht u om bepaalde redenen niet tevreden zijn met uw PMU, dan verzoeken wij u dit binnen 3 weken aan ons door te geven. Na deze periode vervalt uw eventuele extra kosteloze behandeling. Voor de PMU wenkbrauwen wordt geadviseerd binnen 1 / 1,5 jaar na de laatste behandeling een Touch-up te ondergaan. Indien u te lang wacht dan is het mogelijk dat de wenkbrauwen verkleuren (grijzig/blauwig) of dat de pigmentatie zodanig vervaagd is, dat er meerdere behandelingen nodig zijn en de kosten van een nieuwprijs wordt berekend.

Nazorg Instructies

U heeft zojuist een permanente make-up behandeling ondergaan, wat nu?
Het is van groot belang dat u goed voor uw PMU zorgt om zo het gewenste resultaat te behalen. Wij verzoeken u deze nazorginstructies goed door te lezen en na te leven. De genezingsperiode van een permanente make-up bedraagt gemiddeld 5 tot 7 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens deze genezing tijd absoluut noodzakelijk i.v.m. mogelijk infectiegevaar of littekenvorming.

Nazorginstructies 5 tot 7 dagen:

 • Na de behandeling kunnen de ogenleden gezwollen en dik zijn, deze graag dezelfde dag/avond koelen met bijvoorbeeld een koelpack.
 • Raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan met uw handen.
 • Niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af.
 • Vermijd contact met (chloor) water, shampoo, zeep, cosmetica reinigingsmiddelen, scrub, fruitzuurpeelings, alcohol of sterilon.
 • Vermijd contact met zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden.
 • Draag geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up.
 • Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde plek.
 • Stel de behandelde plek niet bloot aan de zonnebank of langdurig zon.
 • Liever niet overmatig sporten (waardoor veel zweet vrijkomt) gedurende deze periode.
 • Indien gewenst 1 keer per dag dun Bepanthen crème aanbrengen met een wattenstokje.

Indien deze nazorgstructies niet volledig worden na geleefd, zijn de gevolgen daarvan niet voor aansprakelijkheid van de PMUspecialist.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.