De perfecte oplossing voor ongewenste haargroei!

Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men dat liever niet wil, kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren. Het kost veel tijd en geld en spontane uitjes worden voorafgegaan door een haarinspectie. Voor overbeharing in het gezicht bestaat al 40 jaar de methode van elektrisch ontharen (Blendmethode), uitgevoerd door de schoonheidsspecialiste. Effectief, maar zeker voor gebieden waar wat meer haar zit een zeer tijdrovend en kostbaar karwei. Bij overbeharing op het lichaam wordt meestal niet eens aan elektrisch ontharen begonnen. Inmiddels is de wetenschap zo ver dat er nieuwe, zeer goed uitgeteste methodes op de markt zijn. Als u verder leest maakt u kennis met een zeer effectieve vorm voor permanente haarverwijdering.

Zo werkt het.

Nadat het te ontharen gebied is vastgesteld wordt de gekoelde kop van het ontharingsapparaat over het te behandelen gebied geleid. De puls, die maar een fractie van een seconde zijn energie afgeeft, richt zich op het pigment onder aan de haar. Door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje, waar de haar uit groeit. Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van koeling wordt de huid in de omgeving van de haar goed beschermd.

Wat mag u verwachten?

De behandeling gaat snel en varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Omdat de methode zich richt op het pigment onder aan de haar en alleen haren die in de groeifase zijn dit pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn, ca 8 tot 10. De behandeling zelf is niet pijnlijk, hooguit wat irritant. De meeste klanten verdragen de behandeling dan ook zeer goed.

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien, zoals na zonnebrand en kan wat zwelling vertonen. Dit is echter afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel zodat u uw normale bezigheden vrijwel direct weer kunt hervatten. Om het warme gevoel zo snel mogelijk weg te nemen wordt een kalmerende gel opgebracht.

Voor wie is de behandeling geschikt?

De ontharingsbehandeling is bijzonder geschikt voor zowel vrouwen als mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet te donker of door de zon gebruind is, de haren niet te dun (licht dons) of te wit zijn. De energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar, die bij licht dons niet aanwezig is. Bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op.

Veel gestelde vragen

Heeft u nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet en neem even contact met ons op.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.