In ons instituut zijn schoonheidsspecialistes Fleur, Chloë en Laura de expert op het gebied van brazilian wax. Als er vragen zijn over de behandeling kan er altijd  telefonisch contact zijn met één van hen voordat je de brazilian wax inboekt.

Wat is een brazilian wax?

Een Brazilian wax is een soort van bikini wax waarbij het haar van de schaamstreek (buitenste en binnenste schaamlippen, de bilnaad, anus en billen) volledig verwijderd worden. Wij gebruiken hiervoor speciale hars die hiervoor gemaakt is. Indien gewenst kunnen wij een streepje of driehoekje laten staan. Je kiest zelf hoe smal of hoe breed het streepje wordt. Of je kunt ook kiezen voor een full brazilian of hollywood wax, daar worden alle haartjes verwijderd van de venusheuvel. De huid zal na het harsen gladder en zachter zijn dan na het scheren. Heb je specifieke wensen bel of mail ons even om de mogelijkheden te bespreken.
brazilian

Waarom Waxen?

Wanneer je de haartjes afscheert verwijder je alleen het bovenste zichtbare gedeelte van de haartjes, wanneer de haar groeit zul je hem snel weer voelen en zien. Bij waxen trekken we het haartje en het haarzakje er helemaal uit. Hierdoor duurt het veel langer (gemiddeld 3 tot 6 weken) tot de haar weer boven de huid groeit. Het resultaat is een zachtere huid en heb je er langer profeit van. Helaas is drempelvrees een van de redenen om geen brazilian wax te nemen. Maar drempelvrees is niet nodig, wij doen dit dagelijks. Verder is ook belangrijk om regelmatig te waxen. Je kunt een paar dagen voor de behandeling een aantal keren scrubben. Neem eventueel 30 minuten voor het waxen een paracetamol.

Hoe vaak moet ik harsen?

Bij de meeste mensen groeit de haar na het harsen na ongeveer 3 tot 6 weken weer terug. In de zomer groeien haren, net als nagels sneller dan in de winter. Het is belangrijk om te weten dat de haren niet allemaal tegelijk groeien. Een haar heeft 3 groeifases. Een groeifase, een rustfase en een fase waarbij het uitvalt en een nieuwe haartje er weer onderzit. Dus op het moment dat je harst zal een deel van de haren in rust zijn, terwijl een ander deel aan het groeien is, maar nog zo klein is dat je het nog niet ziet. Wanneer je na een week weer haartjes ziet, zijn het niet de haren die geharst zijn, maar de haren die je eerst niet zag. Die zijn gaan groeien. Toch blijkt dat door het harsen of waxen het lijkt dat de groei van het haar ‘het lijkt op te geven’ doordat ze vaak en regelmatig worden verwijderd. Wij adviseren voor optimaal resultaat niet meer te scheren en alleen te harsen, vaak zien we dan dat er steeds langer tussen de behandelingen zit omdat de haren langzamer gaan groeien.

Doet harsen echt pijn?

Harsen is niet pijnloos, we halen tenslotte toch veel haren tegelijkertijd uit de huid maar deze "pijn" valt mee in vergelijking wat je soms wel eens hoort. Het is alleen kort tijdens de behandeling en na de behandeling weer verdwenen. Onze specialisten harsen al een hele tijd en kunnen je gerust stellen tijdens de behandeling als je het spannend vind. wij gebruiken speciale hars die voor dit gevoelige gedeelte van het lichaam is gemaakt. Dit scheelt een hoop. Vind je het spannend of ben je voor het eerst? Geef dit gerust aan dan kunnen we hier rekening mee houden, dit is geen probleem.

Moet ik mij voorbereiden?

Voor je brazilian wax-sessie neem je thuis even een douche. Probeer als het even kan je brazilian wax sessie een week na de menstruatie te plannen, je bent dan het minst gevoelig. Wij adviseren om de dag van de wax-sessie geen bodylotion op het te behandelen gebied aan te brengen. En evetueel 30 minuten van te voren een paracetamol innemen.

Wat is de werkwijze?

Bij binnenkomst kan je nog even van het toilet gebruik maken. In de salon ligt een handoek en een reinigingsdoekje klaar. Na binnenkomst zal de specialist de salon verlaten zodat jij je kan uitkleden. Je kan jezelf nog even opfrissen met het daarvoor bestemde reinigingsdoekje en kunt plaatsnemen op de behandelstoel met de handdoek over je heen. Eerst zal er een voorbereidende waxolie aangebracht worden het te behandelen gebied. Daarna zal de warme hars met een spatel worden aangebracht en eraf worden gehaald met de hand. De spatel zal erna direct worden weggegooid ivm de hygiëne, als we de harspot helemaal voor je opmaken dan zullen we de spatel per pot gebruiken. Na het harsen worden verdwaalde haartjes met een pincet verwijderd en wordt er een kalmerende olie aangebracht.

Na de behandeling

Wij adviseren om geen strakke broek aan te doen. Na het harsen kan de huid wat gevoelig zijn en een skinnyjeans, legging of andere strakke broek zit dan niet comfortabel.

Voor alle hars- of waxbehandelingen geldt:

Niet doen de eerste 24 uur na het waxen:

  • een heet bad, hete douche of sauna nemen.
  • in de zon of onder de zonnebank liggen.
  • het zwembad of de zee ingaan.
  • geparfumeerde producten gebruiken.

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.