In ons instituut zijn onze schoonheidsspecialiste Heidi en Fleur onze experts op het gebied van bindweefsel-en shiatsu massage. Als er vragen zijn over de behandeling kan er altijd even telefonisch contact zijn met een van de specialiste voordat je de massage inboekt.

Wat is een bindweefselmassage?

De bindweefselmassage wordt uitgevoerd op het bindweefsel in de huid. Het doel van de massage is om de huidconditie te verbeteren. Het is een stevige massage, de doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Ook worden door deze massage verklevingen in het weefsel los gemasseerd waardoor de doorbloeding zal verbeteren.

Waar zit bindweefsel?

De huid is opgebouwd uit verschillende huidlagen, van boven naar beneden: opperhuid - lederhuid - onderhuidsbindweefsel. Met deze massage werk je op het onderhuidsbindweefsel en dus redelijk diep voor een massage. Het bindweefsel vormt de scheidingslijn tussen de huid en de spieren en pezen in de huid. De conditie van het bindweefsel bepaalt hoe veerkrachtig de huid is en je lichaamsvorm. Het bindweefsel bevat vooral vet, bindweefselschotten en bloedvaten. De dikte van het bindweefsel verschilt per plaats op het lichaam, zo is je bindweefsel op je rug veel dikker dan het bindweefsel op je scheenbeen.

Welke delen van het lichaam kunnen behandeld worden?

Bij Beauty Instituut Damsigt kan je kiezen voor een bindweefselmassage op de benen, de rug of het gelaat (gezicht, hals en decolleté).

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Bindweefselmassage beauty instituut damsigt 1Omdat er op het onderhuidsbindweefsel gemasseerd zal worden kan de massage op sommige plekken als gevoelig worden ervaren, dit verschilt per persoon en hoe vast je bindweefsel zit. Over het algemeen worden de benen als het meest gevoelig ervaren. De massage begint met het voelen van de huidtonis en de bindweefsellagen. Daarna wordt de er voorbehandeld door middel van een warm kompres. Daarna volgt de bindweefelmassage en zal worden aangepast op het bindweefsel en de structuur ervan. Er kan altijd overlegt worden voor of tijdens de massage of het steviger mag of juist zachter. Het is belangrijk te weten dat je ten alle tijden aan te geven als jij je niet lekker voelt tijdens de behandeling. De bindweefselmassage bestaat uit de bindweefsel grepen, pincements en effleurages. Deze worden uitgevoerd zonder tussenstof (bij het gelaat) zodat het weefsel goed opgepakt kan worden. Daarna volgt de cupping (met tussenstof).

Wat is cupping?

Cupping word uitgevoerd doormiddel van een cup (silicone). Je kan het vergelijken met een klein kopje van silicone. Die word op de huid aangebracht en vacuum gezogen, waardoor je de huidlagen los trekt en de doorbloeding stimuleert. Over het algemeen word dit als ontspannen ervaren.

Bindweefselmassage beauty instituut damsigt 2Waar is de behandeling op toe te passen?

Gelaat: verslapte huid, doffe huid, vermoeide huid, rimpelvorming
Rug: rugpijn, verklevingen in de rug
Benen: verslapte huid, verklevingen

De prijzen voor deze behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.